Alcaraz bereikt kwartfinales US Open, Pegula verrast uitgeschakeld

Alcaraz bereikt kwartfinales US Open, Pegula verrast uitgeschakeld

De Spaanse tennisster Carlos Alcaraz heeft voor een grote verrassing gezorgd door de kwartfinales van de US Open te bereiken. De 18-jarige Alcaraz, die als zestiende reekshoofd deelnam aan het toernooi, versloeg de Amerikaanse Jessica Pegula in twee sets met 6-4 en 6-3.

Het was een verrassing dat Alcaraz zo ver kwam, omdat hij nog nooit eerder zo ver had gespeeld in een Grand Slam-toernooi. Hij is de jongste Spaanse speler ooit die de kwartfinales van een Grand Slam-toernooi heeft bereikt.

Pegula, die als twintigste reekshoofd deelnam aan het toernooi, was de grote favoriet voor de wedstrijd. Maar Alcaraz was de betere speler en liet zien dat hij klaar is voor het grote werk.

Na de wedstrijd zei Alcaraz dat hij erg blij was met zijn prestatie. “Ik ben heel trots op wat ik heb bereikt,” zei hij. “Ik heb hard gewerkt om hier te komen en ik ben erg dankbaar voor de steun die ik heb gekregen.”

Alcaraz zal het in de kwartfinales opnemen tegen de Servische Novak Djokovic, die als eerste reekshoofd deelneemt aan het toernooi. Het wordt interessant om te zien of Alcaraz in staat is om zijn prestatie te herhalen en Djokovic uit te schakelen.