Albert Heijn stopt met de verkoop van tabak in januari

2021

Albert Heijn, de grootste supermarktketen van Nederland, heeft aangekondigd dat ze de verkoop van tabak zullen stoppen in januari 2021. Deze stap is een grote stap in de richting van een gezonder leven voor Nederlanders.

Albert Heijn heeft aangegeven dat ze de verkoop van tabak willen stoppen om de gezondheid van hun klanten te verbeteren. Ze willen niet langer bijdragen aan de schadelijke gevolgen van tabaksgebruik. Ook willen ze hun klanten aanmoedigen om gezondere keuzes te maken.

De verkoop van tabak bij Albert Heijn is al jarenlang een bron van inkomsten geweest. Door de verkoop van tabak te stoppen, zal de winst van Albert Heijn echter niet worden aangetast. In plaats daarvan zal de winst worden verhoogd door het verkopen van gezondere producten.

Hoewel de verkoop van tabak bij Albert Heijn zal stoppen, zal het nog steeds mogelijk zijn om tabak te kopen bij andere winkels. Het is echter de bedoeling dat Albert Heijn een voorbeeld stelt voor andere supermarkten en dat meer bedrijven de verkoop van tabak zullen stoppen.

Albert Heijn’s besluit om de verkoop van tabak te stoppen is een grote stap in de richting van een gezonder leven voor Nederlanders. Het is een duidelijk signaal dat bedrijven hun klanten aanmoedigen om gezondere keuzes te maken.