Albert Heijn en Jumbo stoppen met het gebruik van de term ‘crompouce’

De supermarkten Albert Heijn en Jumbo hebben recentelijk aangekondigd dat ze stoppen met het gebruik van de term ‘crompouce’ in hun producten. Deze term wordt gebruikt om een kroket of frikandel te beschrijven, maar heeft een negatieve connotatie. Het is een woord dat vaak gebruikt wordt om iemand te beledigen.

De twee supermarkten hebben aangegeven dat ze de term willen vervangen door een andere, neutrale term. Ze willen hiermee een statement maken tegen discriminatie en voor meer respect. Ze willen ook een voorbeeld stellen voor andere bedrijven die deze term gebruiken.

De verandering is al doorgevoerd in de producten van Albert Heijn en Jumbo. In plaats van ‘crompouce’ wordt er nu gesproken over ‘kroket’ of ‘frikandel’. De verandering is ook al doorgevoerd in de online winkelmanden van beide supermarkten.

De verandering wordt door veel mensen toegejuicht. Het is een goede stap in de richting van meer respect en minder discriminatie. Het is ook een goed voorbeeld voor andere bedrijven die de term gebruiken. Hopelijk zullen meer bedrijven volgen en de term vervangen door een neutrale term.