Ajax Vrouwen blijft door ruime zege op Alkmaar nog foutloos in Eredivisie

Ajax Vrouwen heeft zondag een grote overwinning geboekt in de Eredivisie. De ploeg van trainer Suzanne Bakker haalde in Alkmaar met 1-6 uit tegen hekkensluiter VV Alkmaar.

De Amsterdamse ploeg stond na twintig minuten al op 2-0-voorsprong in Alkmaar dankzij doelpunten van Quinty Sabajo en RomeƩ Leuchter. Sabajo was na een klein half uur spelen wederom trefzeker, terwijl ze dit seizoen nog geen goal had gemaakt.

Sabajo zorgde er vijf minuten voor rust voor dat de wedstrijd al was beslist op Sportpark Robonsbosweg. De 25-jarige middenvelder maakte haar derde treffer van de wedstrijd en zette Ajax op een 0-4-voorsprong.

De Amsterdammers deden het in de tweede helft wat rustiger aan, maar kwamen via Leuchter kort na rust nog wel tot scoren (0-5). In de 51e minuut was het Alkmaar dat iets terugdeed via Judith Roosjen.

In de laatste minuut van de extra tijd was het Sherida Spitse die met een schitterend doelpunt uit een vrije trap de eindstand bepaalde (1-6).

Door de zege op Alkmaar blijft Ajax zonder puntenverlies in de Eredivisie. De ploeg van coach Bakker gaat met achttien punten uit zes wedstrijden aan kop en heeft drie punten voorsprong op FC Twente, dat ook nog geen puntenverlies heeft geleden in vijf duels. VV Alkmaar wacht dit seizoen nog altijd op het eerste punt.