Ajax verkoopt Daramy aan Stade de Reims voor minimaal 12 miljoen euro

Ajax heeft vandaag een akkoord bereikt met Stade de Reims om de Senegalese middenvelder Lassina Daramy te verkopen. De transferwaarde is minimaal 12 miljoen euro.

Daramy, die in januari 2020 bij Ajax kwam, heeft een contract getekend bij de Franse club tot medio 2025. De 18-jarige middenvelder heeft in het afgelopen seizoen vooral in de jeugdelftallen gespeeld.

Ajax heeft de afgelopen jaren veel talentvolle spelers opgeleid en verkocht. De club heeft een goede reputatie opgebouwd als een van de beste opleidingsclubs in Europa.

De transfer van Daramy is een goede zaak voor Ajax, omdat het de club in staat stelt om nieuwe talenten te scouten en te ontwikkelen. Het is ook een goede zaak voor Stade de Reims, dat een jonge, veelbelovende speler in huis haalt.

Daramy is een veelbelovende speler die veel potentie heeft. Hij is een technisch vaardige middenvelder die goed kan combineren en die ook goed is in het verdedigen. Hij heeft ook veel ervaring opgedaan in de jeugdelftallen van Ajax, waardoor hij klaar is om de stap naar het eerste elftal te maken.

Het is duidelijk dat Ajax en Stade de Reims beide gebaat zijn bij deze transfer. Ajax krijgt de financiƫle middelen om nieuwe talenten te scouten en te ontwikkelen, terwijl Stade de Reims een veelbelovende speler in huis haalt.