Ajax start met Sosa, Forbs en herstelde Brobbey in belangrijk duel tegen Marseille

Ajax heeft een belangrijke overwinning behaald in het duel tegen Marseille. De Amsterdammers begonnen met een sterke opstelling, waaronder Sébastien Haller, Daley Blind, Ryan Gravenberch en Devyne Rensch. Ook de jonge spelers Brian Brobbey, Lassina Traoré en Maarten Forbes werden in de basisopstelling gezet.

Het duel begon goed voor Ajax, met een goede aanval van Haller die de bal bij Forbes bracht. De middenvelder schoot de bal vervolgens in de kruising, waardoor Ajax op voorsprong kwam. Na deze goal bleef Ajax druk zetten en kreeg het meerdere kansen.

In de tweede helft kwam Brobbey in het veld voor Traoré. De jonge spits liet zien waarom hij zo veelbelovend is door direct een grote kans te creëren. Uiteindelijk werd deze kans benut door Sosa, die de tweede goal voor Ajax scoorde.

Na de tweede goal was het Marseille dat druk ging zetten, maar Ajax stond sterk en liet weinig kansen toe. Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen door Ajax met 2-0.

Deze overwinning was belangrijk voor Ajax, omdat het een goede prestatie liet zien tegen een sterk Marseille. De sterke basisopstelling, waarin Sosa, Forbes en Brobbey een belangrijke rol speelden, was hierin doorslaggevend.