Ajax speelt tegen Vitesse zonder Brobbey en Sutalo, maar met Berghuis en Bergwijn

Ajax speelt tegen Vitesse zonder Brobbey en Sutalo, maar met Berghuis en Bergwijn

Ajax speelt vanavond tegen Vitesse in de Johan Cruijff Arena. De ploeg van trainer Erik ten Hag zal het duel zonder twee belangrijke spelers moeten spelen. Mohammed Kudus en Maarten Sutalo zijn geblesseerd en kunnen niet meespelen. Daarentegen staan Quincy Promes, Dusan Tadic en David Neres wel in de basisopstelling. Ook zullen twee spelers die in het verleden voor Vitesse hebben gespeeld, hun opwachting maken. Steven Berghuis en Steven Bergwijn zullen vanavond voor Ajax spelen.

Berghuis speelde van 2013 tot 2017 bij Vitesse. In die periode maakte hij veel indruk bij de Arnhemse club. Hij scoorde in totaal 48 doelpunten in 145 wedstrijden voor Vitesse. Na een succesvolle periode bij Feyenoord ging hij vorig jaar naar het buitenland om bij FC Watford te spelen. Echter, na een teleurstellend seizoen keerde hij terug naar Nederland om voor Ajax te spelen.

Ook Bergwijn speelde vroeger voor Vitesse. Hij speelde van 2012 tot 2015 bij de Arnhemse club. In die periode scoorde hij 24 doelpunten in 97 wedstrijden. Na een succesvol seizoen bij PSV vertrok hij afgelopen zomer naar Tottenham Hotspur. Echter, na een teleurstellend half jaar keerde hij terug naar Nederland om voor Ajax te spelen.

Vanavond zal het dus een bijzondere wedstrijd worden. Ajax speelt tegen Vitesse zonder Kudus en Sutalo, maar met Berghuis en Bergwijn. Beide spelers hebben een grote band met de Arnhemse club en zullen er alles aan doen om hun oude club te verslaan. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden!