Ajax sluit seizoen af met John van ‘t Schip als hoofdtrainer

Ajax heeft een nieuwe hoofdtrainer aangesteld voor het komende seizoen. John van ‘t Schip, die eerder als assistent-trainer bij Ajax werkte, is de nieuwe hoofdtrainer. Hij volgt Frank de Boer op, die onlangs vertrok naar Internazionale.

Van ‘t Schip begon zijn carrière als speler bij Ajax, waar hij in totaal zes jaar speelde. In die periode won hij twee keer de KNVB Beker en eenmaal de Eredivisie. Na zijn tijd bij Ajax speelde hij voor onder andere FC Twente, FC Groningen en FC Utrecht.

Na zijn carrière als speler werd Van ‘t Schip in 2009 assistent-trainer bij Ajax. In die periode won hij twee keer de KNVB Beker en twee keer de Eredivisie. Ook was hij betrokken bij de Champions League-finale van 2013, waarin Ajax verloor van Bayern München.

Van ‘t Schip is dus een bekende naam in het Nederlandse voetbal. Hij is een ervaren trainer die weet hoe hij een team moet leiden en wat er nodig is om succes te hebben. Hij heeft ook een goede band met de spelers, wat belangrijk is voor het creëren van een goede sfeer in de selectie.

Met de komst van Van ‘t Schip is Ajax klaar voor het nieuwe seizoen. Het team heeft al verschillende spelers aangetrokken en is klaar om te strijden voor titels. We kunnen dus verwachten dat het komende seizoen een succesvol seizoen wordt voor Ajax onder leiding van John van ‘t Schip.