Ajax scoort grootste overwinning in negen maanden tegen Vitesse

Ajax heeft zondag een grote overwinning behaald tegen Vitesse. Het was de grootste overwinning van Ajax in negen maanden tijd. De Amsterdammers wonnen met maar liefst 5-1 van Vitesse.

Het was een wedstrijd met veel doelpunten. Al na vijf minuten stond het al 2-0 voor Ajax. Dusan Tadic scoorde twee goals binnen vijf minuten, waarmee hij de score opende. Daarna kwam Vitesse terug in de wedstrijd door een goal van Bryan Linssen. Maar Ajax bleef doorgaan en scoorde nog eens drie keer. Klaas-Jan Huntelaar, David Neres en Daley Blind scoorden de overige goals voor Ajax.

Deze overwinning was belangrijk voor Ajax, omdat het hun grootste overwinning was in negen maanden tijd. Het was ook een goede prestatie voor de ploeg, omdat ze het goed deden ondanks het feit dat ze zonder hun sterspeler Hakim Ziyech speelden.

Ajax is nu tweede in de Eredivisie met twee punten achterstand op koploper PSV. Maar met nog zes wedstrijden te gaan, is er nog steeds een kans dat Ajax de titel wint. Als ze zo doorgaan, hebben ze een goede kans om de titel te winnen.

Deze overwinning is een grote boost voor Ajax en het is een teken dat ze steeds beter worden. Als ze zo doorgaan, zal het interessant worden om te zien of ze de titel kunnen winnen.