Ajax onderzoekt betrokkenheid van directeur Mislintat bij meerdere transfers

De directeur van Ajax, Marc Overmars, heeft onlangs bevestigd dat de club een onderzoek heeft ingesteld naar de betrokkenheid van directeur van voetbalzaken, Sven Mislintat, bij meerdere transfers.

Mislintat is sinds januari 2019 bij Ajax aan de slag en heeft in die tijd een aantal belangrijke transfers geregeld. Hij heeft onder andere de transfers van Lisandro Martinez, Dusan Tadic en Edson Alvarez geregeld.

Het onderzoek is ingesteld om te bepalen of Mislintat bij deze transfers betrokken was. Het is niet bekend of er sprake is van verdachte activiteiten of dat er andere redenen zijn voor het onderzoek.

De club heeft aangegeven dat er geen verdere commentaar zal worden gegeven over het onderzoek. Mislintat is echter nog steeds bij de club werkzaam en zal waarschijnlijk betrokken blijven bij de transfers die de club maakt.

Het is nog niet duidelijk wanneer het onderzoek zal worden afgerond, maar het is duidelijk dat Ajax er alles aan doet om ervoor te zorgen dat alle transfers die worden gedaan volgens de regels verlopen. Als er inderdaad sprake is van verdachte activiteiten, dan zal de club hier stevig tegen optreden.