Ajax’ metamorfose nog niet voltooid: Jorge Sánchez vertrekt na tegenvallend seizoen naar Porto

Ajax heeft een turbulent seizoen achter de rug. Na een succesvolle start van het seizoen, waarin de Amsterdammers de Champions League-finale bereikten, liep het vervolgens op de valreep toch nog spaak. De metamorfose die de club onderging, is daarom nog niet voltooid.

De afgelopen weken hebben de Amsterdammers afscheid moeten nemen van enkele spelers. Een van hen is Jorge Sánchez. De Spaanse middenvelder kwam vorig seizoen over van FC Porto en was een belangrijke speler voor Ajax. Helaas kon hij dit seizoen niet aan zijn vorige prestaties toevoegen en heeft hij besloten terug te keren naar zijn oude club.

Hoewel de vertrek van Sánchez een aderlating is voor Ajax, is het ook een kans om de metamorfose die de club ondergaat voort te zetten. De club heeft al een aantal jonge spelers aangetrokken, waaronder Ryan Gravenberch en Lassina Traoré. Deze spelers zullen de komende jaren een belangrijke rol gaan spelen in de plannen van Ajax.

Het is duidelijk dat Ajax nog steeds bezig is met het veranderen van hun stijl van voetbal. De club heeft een aantal belangrijke stappen gezet, maar er is nog veel werk te doen om de metamorfose voltooid te krijgen. Als Ajax de juiste spelers kan aantrekken en hun stijl van voetbal verder kan verbeteren, dan zal de club in staat zijn om weer succesvol te worden.