Ajax krijgt boete na ongecontroleerde Klassieker tegen Vitesse

Ajax krijgt boete na ongecontroleerde Klassieker tegen Vitesse

Ajax heeft een boete gekregen van de KNVB voor het ongecontroleerd spelen van de Klassieker tegen Vitesse. De Amsterdamse club had geen toestemming van de KNVB om de wedstrijd te spelen, maar ging toch door met de wedstrijd.

De KNVB heeft Ajax een boete van €25.000 opgelegd voor het overtreden van de spelregels. De boete is bedoeld om clubs te weerhouden van het spelen van wedstrijden zonder toestemming van de bond.

De wedstrijd werd gespeeld op 30 januari 2021 en eindigde in een 0-0 gelijkspel. Ajax had gehoopt om de wedstrijd te winnen, maar kon de overwinning niet behalen.

De KNVB heeft aangegeven dat er strengere maatregelen zullen worden genomen als clubs zich niet aan de regels houden. De bond heeft ook aangegeven dat er geen uitzonderingen zullen worden gemaakt voor clubs die zich niet aan de regels houden.

Ajax heeft de boete aanvaard en heeft aangegeven dat ze zich in de toekomst aan de regels zullen houden. De club heeft ook aangegeven dat ze begrijpen waarom de KNVB de boete heeft opgelegd en dat ze er alles aan zullen doen om ervoor te zorgen dat dit soort situaties in de toekomst niet meer voorkomen.