Ajax-crisis leidt tot aftreden van rvc-voorzitter Eringa

Ajax-crisis leidt tot aftreden van rvc-voorzitter Eringa

De afgelopen maanden heeft Ajax een moeilijke tijd doorgemaakt. Na de verrassende ontslagen van trainer Erik ten Hag en technisch directeur Marc Overmars, heeft de club nu ook afscheid genomen van voorzitter Edwin van der Sar. De oud-voetballer nam na vier jaar afscheid van de club, waar hij eerder al als speler en als directeur had gewerkt.

De reden voor zijn vertrek is de crisis die de club doormaakt. De prestaties op het veld zijn de afgelopen maanden sterk achteruitgegaan en er heerst onrust binnen de club. Van der Sar heeft geprobeerd de rust te herstellen, maar hij kon de situatie niet meer redden.

Het vertrek van Van der Sar is een grote klap voor Ajax. Hij was een geliefde figuur bij de supporters en had een goede relatie met de spelers. Ook was hij een grote steun voor de technische staf, die door zijn vertrek nu zonder leider komt te staan.

Het is nog onduidelijk wie Van der Sar opvolgt als voorzitter. De verwachting is dat de club een interim-voorzitter zal aanstellen, totdat er een nieuwe voorzitter is gevonden. In de tussentijd zal de club blijven zoeken naar een oplossing voor de huidige crisis.

Het vertrek van Van der Sar is een trieste gebeurtenis voor Ajax, maar het is ook een teken dat de club serieus bezig is met het oplossen van de problemen waarmee ze te maken hebben. Alleen door hard werken en samenwerking kan Ajax weer terugkeren naar de top van het Nederlandse voetbal.