Ajax boekt winst van 39 miljoen euro en KPMG wordt ingeschakeld voor onderzoek naar Mislintat

Ajax boekt winst van 39 miljoen euro en KPMG wordt ingeschakeld voor onderzoek naar Mislintat

Ajax heeft vandaag een winst van 39 miljoen euro bekend gemaakt. De Amsterdamse voetbalclub heeft een goed jaar achter de rug, waarin de club zich kon verheugen op een aantal grote successen.

Maar er is ook een schaduwkant aan deze financiƫle prestatie. Ajax heeft de accountants van KPMG ingeschakeld om een onderzoek te doen naar de voormalige technisch directeur van de club, Sven Mislintat.

Mislintat stapte in november 2019 op bij Ajax, nadat er verschillende klachten waren binnengekomen over zijn gedrag en leiderschap. KPMG gaat nu onderzoeken of er sprake is geweest van ongepast gedrag door Mislintat.

De resultaten van het onderzoek zullen waarschijnlijk pas over enkele maanden bekend worden gemaakt. In de tussentijd blijft Ajax zich richten op het verder uitbouwen van hun succes. De club heeft al aangekondigd dat ze de komende jaren meer geld zullen investeren in spelers en staf, om zo hun positie als een van de beste clubs in Europa te versterken.

Hoewel de financiƫle prestatie van Ajax dit jaar goed is, blijft het onderzoek naar Mislintat een belangrijk onderwerp voor de club. Als er bewijs wordt gevonden dat Mislintat ongepast gedrag heeft vertoond, zal dit een negatieve invloed hebben op de reputatie van Ajax.