Ajax bijna zeker van groepsfase Europa League dankzij hattrick Kudus

Ajax bijna zeker van groepsfase Europa League dankzij hattrick Kudus

Ajax heeft een grote stap gezet richting de groepsfase van de Europa League. Dankzij een hattrick van Mohammed Kudus heeft Ajax een 3-0 overwinning behaald tegen FC Midtjylland.

De wedstrijd begon goed voor Ajax. Na een kwartier spelen kreeg Kudus de bal aan de linkerkant van het veld. Hij liet twee verdedigers achter zich en schoot de bal in de verre hoek. Kort daarna was het weer Kudus die scoorde. Dit keer was het een prachtige vrije trap die in de bovenhoek van het doel belandde.

Na rust kreeg Ajax nog meer kansen, maar het was Kudus die de wedstrijd definitief besliste. Met een prachtige stift schoot hij de bal over de keeper heen in het doel.

Met deze overwinning staat Ajax er bijna zeker van dat ze door zullen gaan naar de groepsfase van de Europa League. Als ze hun laatste wedstrijd winnen, zijn ze zeker van een plaats in de volgende ronde.

Het is niet alleen Kudus die verdient om geprezen te worden. Ook spelers als Daley Blind, Davy Klaassen en Antony hebben een grote bijdrage geleverd aan deze overwinning.

Ajax heeft laten zien dat ze een team zijn dat kan vechten voor een plaats in de groepsfase van de Europa League. Als ze hun laatste wedstrijd winnen, zal dit bewijzen dat ze echt klaar zijn voor de volgende ronde.