Ajax bereikt groepsfase Europa League ondanks nederlaag tegen Ludogorets

Ajax heeft de groepsfase van de Europa League bereikt, ondanks een nederlaag tegen Ludogorets. Het team uit Amsterdam verloor de wedstrijd met 2-1, maar door de overwinning in de eerste wedstrijd tegen Ludogorets, werd Ajax toch groepswinnaar.

De wedstrijd begon goed voor Ajax, dat al na twintig minuten op voorsprong kwam dankzij een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar. Helaas kon Ajax de voorsprong niet vasthouden en kwam Ludogorets op gelijke hoogte. In de tweede helft scoorde Ludogorets zelfs de winnende goal.

Hoewel het resultaat niet positief was, heeft Ajax toch de groepsfase bereikt. Door de overwinning in de eerste wedstrijd tegen Ludogorets, had Ajax al voldoende punten om als groepswinnaar door te gaan.

Ajax heeft dit seizoen al veel successen geboekt. Het team won de KNVB Beker en staat bovenaan in de Eredivisie. Ook in Europa heeft Ajax laten zien dat het een sterk team is. Met deze prestatie heeft Ajax bewezen dat het een van de beste teams van Europa is.

De volgende ronde van de Europa League zal pas in februari beginnen. Tot die tijd zal Ajax zich richten op het behalen van meer successen in Nederland.