Ajax benoemt De Lang tot tijdelijk technisch directeur als opvolger van Van der Sar

Ajax benoemt De Lang tot tijdelijk technisch directeur als opvolger van Van der Sar

Ajax heeft de voormalige assistent-trainer van de club, Dennis de Lang, benoemd tot tijdelijk technisch directeur. De Lang volgt Edwin van der Sar op, die eind vorig jaar naar de Verenigde Staten vertrok om daar als directeur sportief beleid aan de slag te gaan bij de MLS-club Atlanta United.

De Lang is geen onbekende bij Ajax. Hij was als assistent-trainer betrokken bij de jeugdopleiding van de club en was verantwoordelijk voor het technisch beleid. Ook was hij betrokken bij het opzetten van de technische staf van Ajax Onder 19 en Onder 21.

De Lang is een gepassioneerde trainer en heeft veel ervaring in het voetbal. Hij heeft eerder gewerkt bij FC Utrecht, waar hij assistent-trainer was, en bij FC Groningen, waar hij hoofd jeugdopleiding was. Ook heeft hij ervaring als hoofdtrainer van FC Volendam.

De benoeming van De Lang tot tijdelijk technisch directeur is een logische stap voor Ajax. Hij kent de club al goed en is een ervaren trainer. Met zijn kennis en ervaring kan hij helpen bij het verder ontwikkelen van de jeugdopleiding van Ajax.

De benoeming van De Lang is een goede zet voor Ajax. Het is belangrijk dat de club haar technische staf goed samenstelt en dat er ervaren trainers aan boord zijn. Met De Lang aan boord kan Ajax verder bouwen aan haar toekomst.