Ajacied Mohammed Kudus Brobbey ervaart weer racistisch gedrag in Enschede, dader krijgt stadionverbod

Ajacied Mohammed Kudus Brobbey ervaart weer racistisch gedrag in Enschede, dader krijgt stadionverbod

Ajacied Mohammed Kudus Brobbey heeft opnieuw te maken gehad met racistisch gedrag. De 19-jarige Ajacied werd tijdens een wedstrijd in Enschede uitgescholden door een toeschouwer. De dader is door de KNVB bestraft met een stadionverbod van twee jaar.

Het incident vond plaats tijdens de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax, die werd gespeeld op 15 mei 2021. Mohammed Kudus Brobbey, die in de tweede helft als invaller het veld betrad, werd uitgescholden door een toeschouwer. De dader riep racistische leuzen naar de Ajacied, waaronder ‘zwarte aap’.

De KNVB heeft de dader direct bestraft met een stadionverbod van twee jaar. Ook heeft de voetbalbond een onderzoek ingesteld naar de incidenten. Als er meer bewijs wordt gevonden, kan de straf worden verhoogd.

Het is niet de eerste keer dat Mohammed Kudus Brobbey te maken heeft met racisme. Eerder dit seizoen werd hij ook al uitgescholden tijdens een wedstrijd tegen FC Utrecht.

Het is onacceptabel dat sporters nog steeds te maken krijgen met racisme. De KNVB moet hier hard tegen optreden, zodat sporters zich veilig kunnen voelen op het veld. Alleen dan kunnen ze hun beste prestaties leveren.