Ajacied Berghuis reageert op kritiek over rode kaart tegen Marseille: 'Kan het uittekenen'

Ajacied Berghuis reageert op kritiek over rode kaart tegen Marseille: ‘Kan het uittekenen’

Ajax-speler Steven Berghuis heeft gereageerd op de kritiek die hij kreeg na zijn rode kaart tegen Marseille. Berghuis kreeg in de tweede helft van de wedstrijd een rode kaart na een harde tackle op een tegenstander.

Berghuis verdedigde zichzelf door te zeggen dat hij alleen maar probeerde de bal te veroveren. “Ik denk dat iedereen die de wedstrijd heeft gezien kan uittekenen wat er gebeurde. Ik wilde alleen maar de bal veroveren en ik dacht dat ik dat op een goede manier deed. Ik had geen enkel slecht bedoelingen”, aldus Berghuis.

De Ajax-speler gaf ook toe dat hij de situatie had moeten beoordelen voordat hij zijn actie uitvoerde. “Ik had meer moeten nadenken over wat ik deed. Ik had meer moeten letten op de situatie en meer moeten beoordelen of het wel of niet verstandig was om de bal te veroveren. Maar helaas heb ik dat niet gedaan.”

Berghuis benadrukte ook dat hij zijn teamgenoten niet wilde teleurstellen. “Ik wilde mijn teamgenoten niet teleurstellen en ik wilde mijn best doen om de wedstrijd te winnen. Maar helaas heb ik daarmee mijn teamgenoten en mijn club teleurgesteld.”

Berghuis gaf ook aan dat hij zichzelf nu moet voorbereiden op een mogelijke schorsing. “Ik weet dat er een mogelijkheid is dat ik geschorst word en ik ben me daarvan bewust. Ik ga me nu voorbereiden op wat er gaat komen en ik hoop dat ik mijn teamgenoten kan helpen om de volgende wedstrijd te winnen.”