AEK krijgt boete van 25.000 euro voor gebruik laserpennen in duel met Ajax

AEK krijgt boete van 25.000 euro voor gebruik laserpennen in duel met Ajax

AEK heeft een boete van 25.000 euro gekregen van de KNVB na het gebruik van laserpennen tijdens het duel met Ajax. De incidenten vonden plaats tijdens de wedstrijd op 17 november in de Johan Cruijff Arena.

Volgens de KNVB hebben supporters van AEK laserpennen gebruikt om de spelers van Ajax te verblinden. De KNVB heeft de boete opgelegd omdat het gebruik van laserpennen een ernstige overtreding is van de regels.

De boete is niet de enige straf die AEK heeft gekregen. De club moet ook een waarschuwing krijgen en moet maatregelen nemen om te voorkomen dat er in de toekomst weer laserpennen worden gebruikt.

De KNVB heeft ook aangekondigd dat er strengere maatregelen zullen worden genomen tegen clubs die zich schuldig maken aan dergelijke overtredingen. Het is belangrijk dat clubs hun supporters op de hoogte houden van de regels en dat ze ervoor zorgen dat er geen laserpennen worden gebruikt.

Het gebruik van laserpennen is een ernstige overtreding en kan leiden tot ernstige gevolgen voor spelers, zoals oogletsel. Daarom is het belangrijk dat clubs hun supporters bewust maken van de gevaren van het gebruik van laserpennen en dat ze maatregelen nemen om te voorkomen dat er in de toekomst weer laserpennen worden gebruikt.