Adviescommissie Zuid-Holland pleit voor stillegging van omstreden Chemours-fabriek

De Adviescommissie Zuid-Holland heeft een sterk pleidooi gehouden voor de stillegging van de omstreden Chemours-fabriek in Dordrecht. De fabriek is al jarenlang een bron van zorg voor de lokale bevolking vanwege de verontreiniging die het veroorzaakt.

De commissie heeft een rapport gepubliceerd waarin wordt geconcludeerd dat de fabriek een bedreiging vormt voor de gezondheid van de omwonenden. Volgens het rapport zou de fabriek moeten worden stilgelegd, omdat het een gevaar vormt voor de luchtkwaliteit en het milieu.

Het rapport bevat ook aanbevelingen voor de provincie Zuid-Holland om de situatie te verbeteren. De commissie adviseert onder andere dat er meer maatregelen moeten worden genomen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Ook wordt er geadviseerd om de emissies van schadelijke stoffen te verminderen.

De provincie Zuid-Holland heeft aangegeven dat ze de aanbevelingen van de commissie zal overwegen. Het is echter nog onduidelijk of en wanneer er daadwerkelijk stappen zullen worden ondernomen.

De bevolking van Dordrecht is al jarenlang bezorgd over de verontreiniging die door de fabriek wordt veroorzaakt. De stillegging van de fabriek zou een grote opluchting betekenen voor de bewoners, maar het is nog afwachten of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren.