Activisten vastgelijmd aan wegdek leggen Wegrit bij WK wielrennen stil

Activisten hebben vandaag de Wegrit bij het WK wielrennen stilgelegd door zichzelf vast te lijmen aan het wegdek. De actie vond plaats in het centrum van Yorkshire, Engeland, waar de wereldkampioenschappen plaatsvinden.

De actie werd georganiseerd door Extinction Rebellion, een wereldwijde beweging die zich inzet voor klimaatverandering. Ze willen de aandacht vestigen op de klimaatcrisis en de onmiddellijke noodzaak om te handelen.

De activisten lieten zichzelf vastlijmen aan het wegdek en blokkeerden zo de wegrit. Ze hielden spandoeken omhoog met daarop slogans zoals ‘Klimaatverandering is een noodsituatie’ en ‘Stop met fossiele brandstoffen’.

De politie heeft de activisten verwijderd en de wegrit is weer opengesteld. De actie heeft echter veel aandacht gekregen en de boodschap van Extinction Rebellion is duidelijk: we moeten nu actie ondernemen tegen klimaatverandering.

Het is belangrijk dat we de klimaatcrisis serieus nemen en dat we ons best doen om de gevolgen ervan te beperken. We moeten ons allemaal inzetten voor een duurzame toekomst.