Actiegroep Extinction Rebellion blokkeert A10 in Amsterdam, weg afgesloten

Vandaag heeft de milieuactiegroep Extinction Rebellion de A10 in Amsterdam afgesloten. De actie is onderdeel van een nationaal protest tegen de klimaatcrisis. De actiegroep heeft verschillende verkeersborden en barricades geplaatst om de weg af te sluiten.

De actie begon rond 09.00 uur en duurde tot ongeveer 11.00 uur. Er waren verschillende leden van Extinction Rebellion aanwezig om de weg af te sluiten. Ook waren er verschillende politieagenten aanwezig om de situatie in de gaten te houden.

Volgens de leden van Extinction Rebellion is de actie bedoeld om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. Ze willen dat de overheid meer doet om de klimaatverandering tegen te gaan. De actiegroep heeft ook een verklaring uitgegeven waarin ze zeggen dat ze niet van plan zijn om op te geven totdat hun eisen worden ingewilligd.

De actie heeft veel verkeersopstoppingen veroorzaakt in de stad. Veel mensen waren boos omdat ze niet op tijd op hun bestemming konden komen. De politie heeft verschillende mensen gewaarschuwd dat ze de weg moesten verlaten en dat ze geen gebruik mochten maken van de weg.

Het is nog onduidelijk wat de gevolgen van de actie zullen zijn. De politie heeft al aangekondigd dat er mogelijk sancties zullen worden opgelegd aan degenen die betrokken zijn bij de actie. Het is ook nog onduidelijk of Extinction Rebellion hun eisen zal krijgen.

De actie van Extinction Rebellion laat zien dat er steeds meer mensen zijn die actie ondernemen tegen de klimaatcrisis. Het is belangrijk dat we allemaal samenwerken om de klimaatverandering tegen te gaan.