Acteursvakbond en Studiobazen bereiken geen Oplossing na Gesprekken

De Nederlandse Acteursvakbond (NAV) en de Studiobazen hebben na een aantal gesprekken geen oplossing kunnen bereiken voor een aantal problemen waarmee de Nederlandse film- en televisie-industrie te maken heeft. De NAV heeft aangegeven dat het een teleurstelling is dat er geen oplossing is gevonden.

De NAV en de Studiobazen hadden gesprekken om te praten over een aantal problemen die de Nederlandse film- en televisie-industrie tegenwoordig tegenkomt. Deze problemen omvatten onder meer het lage tarief voor acteurs, het gebrek aan werkzekerheid en de slechte arbeidsomstandigheden. De NAV had gehoopt dat er een oplossing kon worden gevonden voor deze problemen, maar helaas hebben de gesprekken geen resultaat opgeleverd.

De NAV heeft aangegeven dat de situatie voor acteurs in Nederland steeds moeilijker wordt. Ze stellen dat er steeds meer acteurs zijn die tegen lage tarieven werken, waardoor hun levensstandaard steeds verder daalt. Ook stellen ze dat er steeds minder werkzekerheid is voor acteurs, waardoor ze steeds meer afhankelijk zijn van de goodwill van de producenten.

De NAV heeft ook aangegeven dat ze blijven zoeken naar een oplossing voor de problemen waarmee de Nederlandse film- en televisie-industrie te maken heeft. Ze zullen blijven proberen om met de Studiobazen tot een akkoord te komen, maar als dit niet lukt zullen ze andere manieren moeten zoeken om de situatie van acteurs te verbeteren.

Hoewel er dus geen oplossing is gevonden na de gesprekken tussen de NAV en de Studiobazen, blijft de NAV strijden voor betere arbeidsomstandigheden en meer werkzekerheid voor acteurs in Nederland. Ze hopen dat er uiteindelijk toch een oplossing wordt gevonden, zodat acteurs in Nederland eerlijk betaald kunnen worden voor hun werk.