ACM waarschuwt voor energietarieven die boven de maximumprijs liggen

ACM, de Autoriteit Consument & Markt, waarschuwt consumenten voor energiebedrijven die tarieven aanbieden die boven de maximumprijs liggen. De maximumprijs is de prijs die energieleveranciers mogen vragen voor hun producten.

ACM heeft onderzoek gedaan naar de energietarieven van verschillende energieleveranciers. Uit het onderzoek bleek dat sommige energiebedrijven tarieven aanbieden die boven de maximumprijs liggen. Dit betekent dat consumenten meer betalen dan nodig is.

ACM waarschuwt consumenten dat ze moeten controleren of de tarieven die ze betalen binnen de maximumprijs vallen. Als dit niet het geval is, kunnen ze overwegen om over te stappen naar een andere energieleverancier.

ACM raadt ook aan dat consumenten de energietarieven regelmatig vergelijken om er zeker van te zijn dat ze de beste prijs krijgen. Er zijn veel websites waar consumenten tarieven kunnen vergelijken en informatie kunnen vinden over de verschillende energieleveranciers.

ACM benadrukt dat consumenten hun rechten kennen en dat ze hun energieleverancier kunnen aanspreken als ze denken dat ze te veel betalen. Als de leverancier niet bereid is om de tarieven te verlagen, kunnen consumenten overwegen om over te stappen naar een andere leverancier.

ACM wil dat consumenten goed geïnformeerd zijn over hun energietarieven en dat ze de beste prijs krijgen voor hun energie. Daarom waarschuwt ACM voor energiebedrijven die tarieven aanbieden die boven de maximumprijs liggen.