ABP verhoogt pensioen met 3 procent en verlaagt de premie

ABP, de grootste pensioenuitvoerder van Nederland, heeft aangekondigd dat het de pensioenen met 3 procent zal verhogen en de premie met 0,2 procent zal verlagen. Het besluit is genomen na een grondige evaluatie van de financiƫle situatie van ABP.

De verhoging van de pensioenen met 3 procent is het hoogste percentage dat ABP in de afgelopen 10 jaar heeft toegepast. De verlaging van de premie is een gevolg van de lage rente die momenteel in Nederland geldt. Door de lage rente zijn de kosten voor ABP lager dan verwacht.

De verhoging van de pensioenen betekent dat deelnemers aan het ABP-pensioenfonds meer geld zullen ontvangen. De verlaging van de premie betekent dat deelnemers minder geld hoeven te betalen om hun pensioen te kunnen opbouwen.

ABP benadrukt dat de verhoging en verlaging van de pensioenen en premies eenmalig is en dat er geen structurele veranderingen zullen plaatsvinden. De verhoging en verlaging zullen vanaf 1 januari 2021 van kracht worden.

Het besluit van ABP is goed nieuws voor deelnemers aan het ABP-pensioenfonds. De verhoging van de pensioenen betekent dat ze meer geld zullen ontvangen en de verlaging van de premie betekent dat ze minder geld hoeven te betalen om hun pensioen te kunnen opbouwen.