Aardman Animations heeft geen klei meer na sluiting van kleifabriek

Aardman Animations heeft geen klei meer na sluiting van kleifabriek

Aardman Animations, de Britse animatiestudio die bekend staat om hun karakteristieke stop-motion animaties, heeft een probleem. Na de sluiting van de kleifabriek waar ze hun klei vandaan haalden, is er geen klei meer beschikbaar voor de studio.

Aardman Animations is al jarenlang een van de meest innovatieve animatiestudio’s ter wereld. Ze hebben veel bekende films gemaakt, waaronder Wallace & Gromit, Chicken Run en Shaun the Sheep. Al deze films zijn gemaakt met stop-motion animatie, waarbij klei wordt gebruikt om de figuren te creĆ«ren.

Het probleem is dat de kleifabriek waar Aardman Animations hun klei vandaan haalde, is gesloten. De fabriek was al geruime tijd in gebruik, maar de eigenaar heeft besloten om de productie te staken. Dit betekent dat Aardman Animations geen klei meer heeft om hun stop-motion animaties mee te maken.

De studio heeft nu een zoektocht gestart naar een andere bron van klei. Ze hebben al contact gezocht met verschillende bedrijven, maar tot nu toe zonder resultaat. Ze zijn ook bezig met het ontwikkelen van alternatieve materialen om de figuren te maken, zoals plastic of rubber.

Hoewel het voor Aardman Animations een moeilijke tijd is, blijven ze optimistisch. Ze geloven dat ze een oplossing zullen vinden voor hun kleiprobleem en dat ze hun stop-motion animaties kunnen blijven maken.