Aardbeving in Thesinge krachtiger dan twee weken geleden

Afgelopen maandag heeft er in Thesinge een aardbeving plaatsgevonden. De beving had een kracht van 2,1 op de schaal van Richter. Hoewel dit niet erg sterk was, was het wel krachtiger dan de aardbeving twee weken geleden.

De aardbeving van maandag vond plaats op een diepte van ongeveer 5 kilometer onder de oppervlakte. De beving was vooral voelbaar in Thesinge en de omliggende dorpen. Er zijn geen meldingen van schade of letsel geweest.

Volgens seismologen is het normaal dat er in Thesinge aardbevingen voorkomen. Deze aardbevingen zijn meestal niet erg sterk, maar kunnen wel een schok veroorzaken. Aardbevingen in Nederland komen vooral voor in het noordoosten van het land, waaronder Thesinge.

De kans op een aardbeving met een kracht van meer dan 3,5 op de schaal van Richter is erg klein. In Nederland is de laatste aardbeving met een kracht van meer dan 3,5 in 1992 geweest.

Hoewel aardbevingen in Thesinge normaal zijn, is het belangrijk om altijd voorbereid te zijn. Als er een sterkere aardbeving plaatsvindt, is het belangrijk om naar een veilige plek te gaan en geen risico’s te nemen.