Aardbeving in China leidt tot tientallen doden en gewonden.

Afgelopen week heeft een aardbeving in het noordwesten van China geleid tot tientallen doden en gewonden. De aardbeving had een kracht van 6,3 op de schaal van Richter en vond plaats in de provincie Gansu.

Volgens de Chinese autoriteiten werden er meer dan 20 mensen gedood en meer dan 500 gewond. Er zijn ook meer dan 100.000 mensen geƫvacueerd uit hun huizen. De autoriteiten zeggen dat de schade aan gebouwen en infrastructuur aanzienlijk is.

De aardbeving was het gevolg van een actieve breuklijn die door de provincie Gansu loopt. Deze breuklijn is al jarenlang een bron van aardbevingen in de regio. In 2008 vond er een aardbeving plaats met een kracht van 7,9 op de schaal van Richter, waarbij meer dan 80.000 mensen omkwamen.

De Chinese autoriteiten hebben een reddingsoperatie gestart om de slachtoffers te helpen. Er zijn hulpverleners naar het gebied gestuurd om de overlevenden te helpen en om de schade aan infrastructuur te herstellen. Er zijn ook financiƫle hulp aangeboden aan de families van de slachtoffers.

Deze aardbeving is een herinnering aan de kracht van de natuur en de noodzaak om ons beter voor te bereiden op natuurrampen. Hoewel er veel vooruitgang is geboekt in het voorkomen en bestrijden van natuurrampen, is er nog steeds veel werk te doen om ervoor te zorgen dat we ons beter voorbereiden op toekomstige rampen.