Aardbeving in Afghanistan leidt tot minstens duizend doden en meerdere naschokken

Afghanistan is getroffen door een aardbeving die minstens duizend doden heeft veroorzaakt en meerdere naschokken heeft veroorzaakt. De aardbeving had een kracht van 7,5 op de schaal van Richter en was gecentreerd in de provincie Badakhshan in het noordoosten van Afghanistan.

De aardbeving was ook voelbaar in Pakistan, India, Tadzjikistan en Oezbekistan. In Afghanistan zijn de meeste slachtoffers gevallen in de provincie Badakhshan, waar de aardbeving het meest hevig was. Er zijn ook slachtoffers gemeld in de provincies Takhar, Kunar, Nangarhar, Kabul en Parwan.

De autoriteiten in Afghanistan hebben hulpgoederen gestuurd naar de getroffen gebieden om de slachtoffers te helpen. Er is ook een noodhulpfonds opgericht om geld te verzamelen voor de slachtoffers.

De naschokken van de aardbeving zijn nog steeds voelbaar in Afghanistan. De autoriteiten hebben gewaarschuwd dat er meer naschokken kunnen komen en dat mensen voorzichtig moeten zijn.

De aardbeving is een tragedie voor Afghanistan. Het land is al jarenlang geteisterd door oorlog en conflicten en deze aardbeving heeft nog meer leed veroorzaakt. Onze gedachten gaan uit naar alle slachtoffers en hun families.