Aantal slachtoffers Indonesische vulkaanuitbarsting stijgt naar 22

Aantal slachtoffers Indonesische vulkaanuitbarsting stijgt naar 22

De Indonesische vulkaan Merapi, gelegen in de provincie Yogyakarta, heeft op zondag 8 december 2019 een grote uitbarsting gehad. Deze uitbarsting heeft tot nu toe 22 slachtoffers geƫist.

Volgens de autoriteiten is de vulkaanuitbarsting het gevolg van een aardbeving die eerder die dag plaatsvond. De aardbeving had een kracht van 6,2 op de schaal van Richter en was geconcentreerd in de regio Yogyakarta.

De autoriteiten hebben direct na de uitbarsting maatregelen genomen om de bevolking te beschermen. Er zijn evacuaties uitgevoerd en er is een noodplan opgesteld. Ook is er een noodfonds ingesteld om de slachtoffers te helpen.

Volgens de autoriteiten is het aantal slachtoffers nog steeds stijgende. Er zijn al meer dan 500 mensen geƫvacueerd en er wordt verwacht dat het aantal slachtoffers verder zal stijgen.

De autoriteiten hebben gewaarschuwd dat er nog meer uitbarstingen kunnen plaatsvinden en dat mensen voorzichtig moeten zijn. Ze raden mensen aan om binnen te blijven en voorzichtig te zijn met het gebruik van open vuur.

Het aantal slachtoffers van de Indonesische vulkaanuitbarsting stijgt naar 22. De autoriteiten hebben maatregelen genomen om de bevolking te beschermen en waarschuwen dat er nog meer uitbarstingen kunnen plaatsvinden. Mensen wordt geadviseerd om voorzichtig te zijn en binnen te blijven.