Aantal slachtoffers door zware aardbeving in Marokko gestegen tot 2.122

Aantal slachtoffers door zware aardbeving in Marokko gestegen tot 2.122

Afgelopen week heeft een zware aardbeving plaatsgevonden in Marokko, waarbij het aantal slachtoffers is gestegen tot 2.122. De aardbeving had een kracht van 6,5 op de schaal van Richter en was te voelen in de steden Al Hoceima, Nador en Melilla.

De aardbeving heeft veel schade aangericht in de steden en omgeving. Er zijn meer dan 600 gebouwen verwoest en er zijn veel mensen gewond geraakt. Ook is er veel materiƫle schade aangericht, waaronder infrastructuur zoals wegen, bruggen en elektriciteitsnetwerken.

De Marokkaanse regering heeft onmiddellijk actie ondernomen om de slachtoffers te helpen. Er is een noodhulpactie opgestart om de slachtoffers te voorzien van voedsel, water, medicijnen en andere benodigdheden. Daarnaast is er ook geld beschikbaar gesteld voor de herstelwerkzaamheden.

Het is een trieste situatie voor de mensen die getroffen zijn door de aardbeving. De regering doet er alles aan om de slachtoffers te helpen, maar het herstel zal nog veel tijd en moeite kosten. We hopen dat iedereen die getroffen is door deze ramp zo snel mogelijk geholpen wordt.