Aantal jonge kinderen met longontsteking neemt toe, hoogste aantal in drie jaar

Aantal jonge kinderen met longontsteking neemt toe, hoogste aantal in drie jaar

tijd

Er is een alarmerende toename in het aantal jonge kinderen met longontsteking. Volgens de meest recente cijfers van het RIVM is het aantal kinderen met longontsteking het hoogste in de afgelopen drie jaar.

Longontsteking is een infectie van de luchtwegen die wordt veroorzaakt door bacteriën, virussen of schimmels. De symptomen kunnen variëren van milde koorts tot ernstige ademhalingsproblemen. Het is vooral gevaarlijk voor jonge kinderen omdat hun immuunsysteem nog niet volledig ontwikkeld is.

De toename in het aantal gevallen van longontsteking bij jonge kinderen is waarschijnlijk toe te schrijven aan de veranderingen in het milieu. Door de stijgende luchtvervuiling en de toename van allergieën, zijn kinderen vatbaarder voor infecties. Ook de toename van het aantal kinderen met overgewicht kan een rol spelen bij het verhogen van het risico op longontsteking.

Ouders moeten alert zijn op de symptomen van longontsteking bij hun kinderen. Als uw kind koorts, hoest of moeite heeft met ademhalen, neem dan direct contact op met uw arts. Het is ook belangrijk om uw kind te beschermen tegen luchtvervuiling en allergieën door het dragen van een mondkapje en het vermijden van contact met stoffen die allergische reacties kunnen veroorzaken.

Het is belangrijk dat ouders hun kinderen goed beschermen tegen longontsteking. Door preventieve maatregelen te nemen, kunnen we de toename van het aantal gevallen van longontsteking bij jonge kinderen helpen tegen te gaan.