Aantal doden en gewonden bij verkeersongeluk in Egypte stijgt naar tientallen doden en zo’n zestig gewonden

In Egypte is er vandaag een verschrikkelijk verkeersongeluk gebeurd. Het aantal doden en gewonden is gestegen naar tientallen doden en zo’n zestig gewonden. Het ongeluk gebeurde in de stad Sohag, ten zuiden van Caïro.

Volgens de Egyptische autoriteiten was het ongeluk het gevolg van een botsing tussen twee bussen. De bussen reden op een drukke weg toen ze met elkaar in botsing kwamen. Er waren meer dan honderd mensen aan boord van de bussen.

De Egyptische regering heeft een onderzoek ingesteld om de oorzaak van het ongeluk te achterhalen. Er zijn al verschillende verklaringen gegeven voor het ongeluk, waaronder overbelading, slecht onderhoud van de bussen en onvoldoende verkeersregels.

De Egyptische regering heeft ook maatregelen genomen om de veiligheid op de wegen te verbeteren. Er zijn strengere regels ingesteld voor het onderhoud van voertuigen en er wordt meer controle uitgevoerd op bestuurders die de verkeersregels overtreden.

Het verkeersongeluk is een tragisch voorbeeld van wat er kan gebeuren als er niet voldoende aandacht wordt besteed aan de veiligheid op de weg. Het is belangrijk dat er meer maatregelen worden genomen om de veiligheid op de wegen te verbeteren, zodat er geen andere slachtoffers meer vallen.