Aantal doden door orkaan Otis in Mexicaanse badplaats Acapulco stijgt naar 48

Aantal doden door orkaan Otis in Mexicaanse badplaats Acapulco stijgt naar 48

Orkaan Otis heeft een enorme verwoesting aangericht in de Mexicaanse badplaats Acapulco. De storm trok vrijdagavond over de stad en heeft een enorme ravage achtergelaten. Het aantal doden door de orkaan is nu opgelopen tot 48.

Volgens de autoriteiten is het aantal doden door de orkaan in Acapulco gestegen tot 48, waarvan er 37 in de stad zelf zijn overleden. De overige 11 slachtoffers komen uit de omringende gemeenten. Ook zijn er veel gewonden gevallen, waarvan er nog steeds velen in het ziekenhuis liggen.

De autoriteiten hebben meer dan 10.000 mensen geƫvacueerd uit de stad en de omgeving. Er zijn ook veel huizen en gebouwen beschadigd of verwoest door de storm. De autoriteiten hebben ook gezegd dat er hulp is ingeroepen om de schade te herstellen en om de mensen te helpen die getroffen zijn door de storm.

De orkaan Otis is een van de meest krachtige orkanen die ooit in Mexico is geweest. Het was een categorie 4 orkaan met windsnelheden van meer dan 200 kilometer per uur. Er wordt gezegd dat de schade die de orkaan heeft aangericht enorm is.

Het Mexicaanse Rode Kruis heeft al hulp geboden aan de getroffen gebieden en heeft al hulpgoederen naar Acapulco gestuurd. Ook andere organisaties zoals UNICEF en de Verenigde Naties hebben hulp aangeboden.

Het is een tragisch voorbeeld van wat er kan gebeuren als we niet goed op ons milieu letten. We moeten ervoor zorgen dat we onze planeet beter beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering, zodat we dergelijke tragedies in de toekomst kunnen voorkomen.