Aantal doden door noodweer in Slovenië stijgt naar zes

Aantal doden door noodweer in Slovenië stijgt naar zes

Het aantal doden door noodweer in Slovenië is de afgelopen dagen gestegen naar zes. De overstromingen die het gevolg zijn van de hevige regenval hebben veel schade aangericht in het land.

Volgens de autoriteiten hebben de overstromingen meer dan 200 huizen getroffen en zijn er meer dan 1000 mensen geëvacueerd. Er zijn ook meerdere wegen en bruggen overstroomd, waardoor er grote verkeersproblemen ontstaan.

De regering van Slovenië heeft een noodsituatie afgekondigd en de inwoners gevraagd om voorzichtig te zijn en hun huizen te verlaten als dat nodig is. Er zijn ook hulpverleners naar het getroffen gebied gestuurd om de mensen te helpen.

De autoriteiten hebben ook gewaarschuwd dat de situatie nog kan verergeren als de regen niet stopt. Ze hebben de bevolking gevraagd om voorzichtig te zijn en hun huizen te verlaten als dat nodig is.

Het noodweer heeft ook grote schade aangericht aan de landbouwsector in Slovenië. Veel landbouwgrond is overstroomd, waardoor de boeren hun oogsten niet kunnen oogsten. Dit zal waarschijnlijk leiden tot een tekort aan voedsel in het land.

Het noodweer heeft ook grote schade aangericht aan infrastructuur in het land. Er zijn veel wegen en bruggen overstroomd, waardoor er grote verkeersproblemen ontstaan. Ook zijn er stroomuitval en communicatieproblemen in sommige gebieden.

Het is belangrijk dat de autoriteiten hun best doen om de situatie onder controle te krijgen en de mensen te helpen die getroffen zijn door de overstromingen. Het is ook belangrijk dat mensen voorzichtig blijven en hun huizen verlaten als dat nodig is.