Aantal doden door Griekse noodweer gestegen naar tien, ook nog vier vermisten

Aantal doden door Griekse noodweer gestegen naar tien, ook nog vier vermisten

De Griekse autoriteiten hebben aangekondigd dat het aantal doden door de hevige noodweer die de afgelopen dagen heeft gewoed in het land, is gestegen naar tien. Daarnaast zijn er ook nog vier mensen vermist.

De noodweer heeft vooral de regio’s Attica en Evia getroffen. De meeste slachtoffers zijn verdronken toen hun auto’s in de rivieren werden meegesleurd door de stroming. Ook zijn er mensen omgekomen door instortende gebouwen.

De autoriteiten hebben gewaarschuwd voor verdere regenval en overstromingen in de komende dagen. Er wordt gevraagd aan de bevolking om voorzichtig te zijn en alle veiligheidsmaatregelen in acht te nemen.

De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis heeft de slachtoffers herdacht en de nabestaanden zijn steun toegezegd. Hij heeft ook de hulpverleners bedankt voor hun inspanningen om de situatie onder controle te houden.

De Griekse regering heeft ook aangekondigd dat er financiƫle steun zal worden verstrekt aan de getroffen gebieden. Er wordt geld uitgetrokken voor de herstelwerkzaamheden en om de mensen die hun huizen hebben verloren te helpen.

Het is een tragedie dat tien mensen hun leven hebben verloren en nog vier mensen vermist zijn door deze noodweer. We hopen dat de autoriteiten alles in het werk stellen om de situatie zo snel mogelijk onder controle te krijgen en dat de vermiste personen veilig worden teruggevonden.