Aantal doden bij politie-inval tegen drugsbendes in Brazilië stijgt naar 42

Het aantal doden bij een politie-inval tegen drugsbendes in Brazilië is gestegen naar 42. De politie voerde de inval uit in de staat Paraíba in het noordoosten van het land.

De politie ging de straat op om de bendes te bestrijden die verantwoordelijk zijn voor de drugshandel in de regio. Ze werden geconfronteerd met hevig geweervuur van de bendeleden. Er vielen veel doden en gewonden aan beide kanten.

Volgens de lokale autoriteiten was de operatie gericht op het verminderen van de criminaliteit in de staat. Ze zeggen dat de bendes verantwoordelijk zijn voor veel misdaad in de regio, waaronder moord, ontvoering en drugshandel.

De politie heeft meer dan 100 mensen gearresteerd en een grote hoeveelheid wapens, drugs en geld in beslag genomen. Het onderzoek naar de bendes is nog steeds aan de gang en er wordt verwacht dat er nog meer arrestaties zullen volgen.

Het aantal doden bij de politie-inval is een schokkende herinnering aan de gewelddadige situatie in Brazilië. Het land staat bekend om zijn hoge criminaliteitscijfers en het geweld dat gepaard gaat met de drugshandel. De autoriteiten hopen dat de operatie een einde zal maken aan de criminaliteit in Paraíba en dat er minder slachtoffers zullen vallen bij toekomstige politie-invasies.