Aantal doden bij aardbeving en naschokken in Afghanistan stijgt naar meer dan tweeduizend

Aantal doden bij aardbeving en naschokken in Afghanistan stijgt naar meer dan tweeduizend

De aardbeving die vorige week plaatsvond in Afghanistan heeft een enorme impact gehad op het land. De schokken, die meer dan tweeduizend doden hebben veroorzaakt, hebben een enorme ravage aangericht in de regio.

Volgens de Afghaanse regering zijn er meer dan tweeduizend mensen omgekomen bij de aardbeving en de naschokken die erop volgden. Het aantal slachtoffers stijgt nog steeds, aangezien er nog steeds mensen worden gered uit ingestorte gebouwen. Er zijn ook meer dan vijfduizend gewonden gevallen.

De aardbeving was van een kracht van 7,5 op de schaal van Richter en had zijn epicentrum in de provincie Badakhshan, in het noordoosten van Afghanistan. De schokken werden ook gevoeld in Pakistan, India, Tadzjikistan en China.

De Afghaanse regering heeft hulp aangeboden aan de getroffen gebieden, maar de schade is zo groot dat het herstel een lange tijd zal duren. Er is een noodhulpfonds opgericht om de slachtoffers te helpen en er wordt ook hulp geboden door internationale organisaties.

Deze aardbeving is een van de ergste die Afghanistan ooit heeft meegemaakt. Het land is al jarenlang getroffen door conflicten en armoede, waardoor het herstel nog moeilijker zal worden. We hopen dat de slachtoffers snel geholpen worden en dat het land snel herstelt van deze verschrikkelijke ramp.