Aantal aanvragen voor energiesteun door bedrijven steeg de afgelopen week

De afgelopen week hebben veel bedrijven in Nederland een aanvraag gedaan voor energiesteun. Dit is een teken dat de Nederlandse economie aan het herstellen is na de gevolgen van de coronacrisis.

Volgens cijfers van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat steeg het aantal aanvragen voor energiesteun door bedrijven met maar liefst 40 procent. Deze stijging is het gevolg van de versoepeling van de regels voor energiesteun, waardoor bedrijven meer kans hebben om steun te krijgen.

De energiesteun is bedoeld om bedrijven te helpen bij het verbeteren van hun energie-efficiƫntie. Door het verminderen van hun energieverbruik kunnen bedrijven geld besparen en hun milieu-impact verminderen.

Om in aanmerking te komen voor energiesteun moeten bedrijven voldoen aan bepaalde criteria. Zo moeten ze bijvoorbeeld een bepaald energieverbruik hebben of een bepaalde energiebesparing bereiken. Ook moeten ze een plan presenteren waarmee ze hun energieverbruik kunnen verminderen.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is blij met de stijging van het aantal aanvragen voor energiesteun. Het ministerie hoopt dat deze stijging zal leiden tot meer energiebesparing en een lagere milieu-impact.

Al met al is de stijging van het aantal aanvragen voor energiesteun door bedrijven een positief teken dat de Nederlandse economie aan het herstellen is na de gevolgen van de coronacrisis.