Aanslag op katholieke misdienst in de Filipijnen leidt tot meerdere doden en gewonden

De Filipijnse autoriteiten hebben een aanslag op een katholieke misdienst in de stad Jolo bevestigd. De aanslag heeft meerdere doden en gewonden veroorzaakt.

De aanslag vond plaats tijdens een misdienst in de kathedraal van Jolo, waar een bom explodeerde. Er zijn meerdere mensen gewond geraakt en er zijn ook meerdere doden gevallen. De autoriteiten hebben bevestigd dat er twee mensen zijn omgekomen bij de aanslag.

De autoriteiten hebben aangegeven dat de aanslag is gepleegd door een lokale terreurgroep, die bekend staat als de Abu Sayyaf. De groep is bekend om hun gewelddadige aanslagen op katholieke kerken in het land.

De Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft veroordeling uitgesproken over de aanslag en heeft zijn medeleven betuigd aan de familie van de slachtoffers. Hij heeft ook bevestigd dat de autoriteiten alles in het werk stellen om de daders te vinden en te vervolgen.

De Filipijnse regering heeft aangegeven dat ze alle nodige maatregelen zullen nemen om toekomstige aanslagen te voorkomen. Ze hebben ook bevestigd dat ze extra veiligheidsmaatregelen zullen nemen om de katholieke gemeenschap te beschermen.

Deze aanslag is een schokkende herinnering aan het geweld waarmee de Filipijnse bevolking wordt geconfronteerd. Het is belangrijk dat de autoriteiten hun best doen om de daders te vinden en te vervolgen, zodat deze gruweldaden niet ongestraft blijven.