Max Verstappen als polesitter verwacht moeilijke sprintrace: 'Verschillen zijn klein'

Max Verstappen als polesitter verwacht moeilijke sprintrace: ‘Verschillen zijn klein’

Max Verstappen heeft voor de tweede keer dit jaar de pole-position veroverd voor de Grand Prix van Portugal. De Nederlander is optimistisch over zijn kansen, maar verwacht dat het een moeilijke race zal worden.

Verstappen was de snelste in de kwalificatie en zal morgen vanaf de eerste startrij vertrekken. Hij was 0,2 seconden sneller dan Lewis Hamilton, die tweede werd. Verstappen is blij met de pole-position, maar verwacht dat het morgen een moeilijke race zal worden.

“De verschillen tussen mij en Lewis zijn klein”, zei Verstappen. “Het is moeilijk om te voorspellen wat er morgen gaat gebeuren, maar ik denk dat het een spannende race zal worden. We hebben allemaal hard gewerkt om hier te staan, dus ik ben blij met deze positie.”

Verstappen is al eerder dit jaar polesitter geweest, in Bahrein. Daar won hij ook de race, maar hij weet dat het morgen niet zo makkelijk zal zijn. “Het is altijd moeilijk om vanaf de eerste startrij te winnen”, zei hij. “Je moet je auto goed afstellen en je banden goed beheersen. We gaan morgen zien wat we kunnen doen.”

De Grand Prix van Portugal begint morgen om 15:00 uur Nederlandse tijd. Verstappen is optimistisch over zijn kansen, maar weet dat het een moeilijke race zal worden. Hij hoopt dat hij morgen de overwinning kan pakken en zo zijn tweede pole-position van het seizoen kan omzetten in een overwinning.