Sir Bobby Charlton (86), Engelse voetballegende en United-icoon, overleden

Sir Bobby Charlton, de Engelse voetballegende en United-icoon, is op 86-jarige leeftijd overleden. Sir Bobby was een van de meest legendarische voetballers uit de geschiedenis van het Engelse voetbal. Hij was een van de meest succesvolle spelers in de geschiedenis van Manchester United en heeft een aantal indrukwekkende prestaties neergezet.

Sir Bobby begon zijn carrière bij Manchester United in 1956. Hij speelde daar tot 1973, waarna hij zijn carrière afsloot bij Preston North End. Tijdens zijn carrière won hij drie keer de FA Cup, twee keer de Europacup I en eenmaal de Europacup II. Hij scoorde 249 doelpunten in 758 wedstrijden voor Manchester United.

Na zijn carrière als speler werd Sir Bobby directeur van Manchester United. Onder zijn leiding won het team de FA Cup in 1983 en de Europacup I in 1999. Hij was ook betrokken bij de oprichting van de Manchester United Foundation, die kinderen helpt om hun dromen waar te maken.

Sir Bobby was ook een lid van de Engelse nationale ploeg die in 1966 wereldkampioen werd. Hij scoorde twee doelpunten tijdens de finale tegen West-Duitsland. Na zijn carrière als speler werd hij erelid van Manchester United en werd hij in 1994 geridderd door koningin Elizabeth II.

Sir Bobby was een icoon in het Engelse voetbal en zal altijd herinnerd worden als een legendarische speler en een geweldige persoon. Zijn verlies zal door velen worden betreurd.