Max Verstappen verliest pole position door overschrijding van de tracklimits: 'Maar dit maakt de race wel spannender'

Max Verstappen verliest pole position door overschrijding van de tracklimits: ‘Maar dit maakt de race wel spannender’

Max Verstappen heeft de pole position verloren tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. De Red Bull-coureur had de snelste tijd gereden, maar werd uiteindelijk bestraft voor het overschrijden van de tracklimits. Hoewel Verstappen teleurgesteld is, ziet hij ook een positieve kant aan de situatie.

Verstappen had de snelste tijd gereden in de derde kwalificatie-sessie, maar werd uiteindelijk bestraft omdat hij de tracklimits had overschreden. De Nederlander was boos en teleurgesteld, maar zei dat hij het verlies van de pole positie als een leermoment ziet. “Het is jammer dat ik de pole positie heb verloren, maar ik heb geleerd dat ik meer op moet letten bij het rijden op de rand van de baan,” zei Verstappen.

Hoewel Verstappen teleurgesteld is, ziet hij ook een positieve kant aan de situatie. “Het maakt de race wel spannender,” zei hij. “Ik zal meer moeten vechten om de overwinning te behalen, maar dat maakt het ook leuker.”

Verstappen is niet de enige coureur die de tracklimits heeft overschreden tijdens de kwalificatie. Ook andere coureurs werden bestraft voor het overschrijden van de tracklimits, waardoor Verstappen niet alleen staat in dit verlies.

Hoewel Verstappen teleurgesteld is over het verlies van de pole position, ziet hij ook een positieve kant aan de situatie. Door het overschrijden van de tracklimits zal de race spannender worden, waardoor er meer strijd om de overwinning zal zijn. Verstappen is vastbesloten om te vechten voor een goed resultaat tijdens de race.