Leclerc boos over overschrijding van tracklimits: 'Sloeg woedend op mijn stuur'

Leclerc boos over overschrijding van tracklimits: ‘Sloeg woedend op mijn stuur’

De Formule 1-coureur Charles Leclerc heeft woedend gereageerd op de beslissing van de stewards om hem een straf te geven voor het overschrijden van de tracklimits tijdens de Grand Prix van Portugal. De Ferrari-coureur had de tweede plaats behaald, maar kreeg een tijdstraf van 5 seconden, waardoor hij naar de vierde plaats zakte.

Leclerc was boos op de stewards en sloeg woedend op zijn stuur toen hij hoorde dat hij een straf had gekregen. Hij zei dat hij de tracklimits had overschreden omdat hij probeerde om de snelste ronde te rijden, maar dat hij niet wist dat hij een straf zou krijgen.

Leclerc is niet de enige coureur die boos is over de tracklimits. Ook andere coureurs hebben geklaagd over de regels, waarbij ze stellen dat het te moeilijk is om binnen de tracklimits te blijven. Sommige coureurs hebben zelfs gezegd dat ze liever willen dat er geen tracklimits zijn.

Hoewel Leclerc boos is over de straf, is hij ook blij dat hij op het podium stond. Hij zei dat hij blij was met zijn prestatie en dat hij hoopte dat hij in de toekomst meer podiumplaatsen kan behalen.

Het is duidelijk dat Leclerc boos is over de tracklimits, maar het lijkt erop dat de stewards hun beslissing niet zullen veranderen. Als coureurs willen voorkomen dat ze een straf krijgen, moeten ze binnen de tracklimits blijven.