Dode door schietpartij in centrum van Rotterdam

Dode door schietpartij in centrum van Rotterdam

Door een schietpartij in het centrum van Rotterdam is zaterdagavond een persoon om het leven gekomen. Een spoedoperatie op straat en een spoedrit naar het ziekenhuis konden het slachtoffer niet redden, meldt de politie.

De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht. Het is onduidelijk wat de aanleiding was voor de schietpartij op het Tiendplein, ter hoogte van restaurant Amore.

Rond 22.20 uur hoorden bezoekers van eetgelegenheden in de omgeving de schoten, waarna zij op de grond zijn gaan liggen. Een getuige vertelt aan Rijnmond dat er zes à zeven schoten klonken.

Later op de avond vond in de Roentgenstraat in Rotterdam nog een schietpartij plaats. Er zijn geen gewonden gevallen. Volgens de politie is er op een geparkeerde auto geschoten. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Rond 3.00 uur in de nacht vond er tevens een steekincident plaats op de Kortelijnbaan in Rotterdam. Daarbij raakte een man lichtgewond. Aan het steekincident ging een gevecht tussen een aantal personen vooraf. De politie heeft kort daarna een man aangehouden.

De politie doet op alle locaties onderzoek en praat met getuigen.