Schouten zwemt naar nationaal record op 200 meter schoolslag in Boedapest

Afgelopen zaterdag heeft de Nederlandse zwemster Kira Schouten een nationaal record gevestigd op de 200 meter schoolslag tijdens het EK in Boedapest. Met een tijd van 2:09.88 wist Schouten haar eigen record van 2:10.09 te verbeteren.

Schouten begon sterk aan de race en kwam als eerste uit de bocht. Ze bleef haar tempo hoog houden en kwam als eerste over de finish. Na afloop van de race was Schouten erg blij met haar prestatie. “Ik ben heel blij dat ik mijn eigen record heb verbeterd. Het was een lange weg hiernaartoe, maar het was het waard”, aldus Schouten.

Met haar prestatie heeft Schouten zichzelf ook geplaatst voor de Olympische Spelen van Tokio volgend jaar. “Ik ben erg blij dat ik mezelf heb weten te plaatsen voor Tokio. Ik ga er alles aan doen om mezelf daar nog verder te verbeteren”, aldus Schouten.

Het Nederlandse zwemteam is erg trots op Schouten en haar prestatie. “Kira heeft echt bewezen dat ze tot de beste zwemmers ter wereld behoort. We zijn erg trots op haar prestatie en hopen dat ze in Tokio nog meer successen kan behalen”, aldus bondscoach Marcel Wouda.

Met haar prestatie heeft Schouten bewezen dat ze een van de beste zwemmers ter wereld is. We wensen haar veel succes toe bij de Olympische Spelen volgend jaar in Tokio.