Rechtszaak tegen Sywert van Lienden over mondkapjesdeal gestart door Staat

De Nederlandse Staat heeft een rechtszaak aangespannen tegen Sywert van Lienden, de voormalige directeur van het bedrijf MST. De zaak draait om een mondkapjesdeal die in maart 2020 werd gesloten.

De Staat stelt dat Van Lienden de mondkapjesdeal heeft gesloten zonder de juiste procedure te volgen. Volgens de Staat heeft hij de deal gesloten met een bedrijf dat niet geschikt was om de mondkapjes te leveren. Bovendien stelt de Staat dat Van Lienden te veel betaalde voor de mondkapjes.

De Staat heeft een schadevergoeding geëist van €1,2 miljoen. Deze schadevergoeding is bedoeld om de kosten die de Staat heeft gemaakt voor het vervangen van de mondkapjes te dekken.

Van Lienden heeft ontkend dat hij de juiste procedure niet heeft gevolgd en stelt dat hij de beste deal heeft gesloten die mogelijk was. Hij stelt ook dat hij niet te veel heeft betaald voor de mondkapjes.

De rechtszaak is begonnen en er wordt verwacht dat het proces enkele maanden zal duren. De uitspraak zal bepalen of Van Lienden verantwoordelijk is voor de mondkapjesdeal of niet.