Achttien personen gearresteerd in Frankrijk na golf van valse bommeldingen

Achttien personen gearresteerd in Frankrijk na golf van valse bommeldingen

Achttien personen zijn gearresteerd in Frankrijk na een golf van valse bommeldingen. De Franse autoriteiten hebben de personen gearresteerd in verschillende regio’s van het land, waaronder Parijs, Marseille en Lille.

De valse bommeldingen begonnen eind vorige week, toen er meldingen werden gedaan van bommen die waren geplaatst in verschillende openbare gebouwen, waaronder scholen, winkels en kantoren. De meldingen werden gemaakt via telefoon, e-mail en op sociale media.

De Franse autoriteiten hebben de situatie grondig onderzocht en de achttien personen gearresteerd die verantwoordelijk zouden zijn voor de meldingen. De politie heeft ook verschillende computers, telefoons en andere elektronische apparatuur in beslag genomen bij de verdachten.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérard Collomb, heeft gezegd dat de meldingen een “ernstige bedreiging” vormden voor de openbare veiligheid en dat de autoriteiten niet zullen toestaan dat dit soort dreigingen worden gebruikt om angst te zaaien.

Het is nog niet duidelijk wat de motieven waren van de verdachten, maar de Franse autoriteiten zullen verder onderzoek doen om erachter te komen wat er precies is gebeurd. De verdachten zullen worden berecht voor hun daden en kunnen worden gestraft met gevangenisstraffen.

Het is belangrijk dat mensen alert blijven op mogelijke dreigingen en dat ze meldingen doen bij de autoriteiten als ze iets verdachts zien. Alleen op deze manier kunnen dergelijke incidenten worden voorkomen.