Nokia schrapt veertienduizend banen om winstgevendheid te behouden

Nokia heeft aangekondigd dat het veertienduizend banen gaat schrappen om de winstgevendheid te behouden. Het bedrijf heeft de maatregel genomen om zijn financiële prestaties te verbeteren. De banenreductie zal wereldwijd plaatsvinden en zal een grote impact hebben op de werknemers van Nokia.

De banenreductie is onderdeel van een groter plan om de kosten te verlagen en de winstgevendheid te verhogen. Nokia zal ook de productie en ondersteunende diensten verminderen, waardoor er nog meer banen verloren zullen gaan.

De banenreductie is een pijnlijke maar noodzakelijke stap voor Nokia, dat al geruime tijd worstelt met de financiële prestaties. Het bedrijf heeft een aantal maatregelen genomen om de winstgevendheid te verbeteren, waaronder het verminderen van de kosten en het verhogen van de verkoop.

Hoewel de banenreductie een grote impact zal hebben op de werknemers, is het belangrijk om te benadrukken dat Nokia er alles aan doet om de werknemers te ondersteunen bij hun overgang naar ander werk. Het bedrijf biedt financiële ondersteuning en begeleiding bij het zoeken naar ander werk.

Hoewel de banenreductie een moeilijke stap is, is het belangrijk dat Nokia doorgaat met het verbeteren van zijn financiële prestaties. Als het bedrijf erin slaagt om de winstgevendheid te behouden, kan het in staat zijn om in de toekomst meer banen te creëren.